hits
Facebook Youtube Snapchat Twitch Snapchat Samtaler Facebook Samtaler Videoblogger Derfor hater gutter meg Hvithai i Bergen Playaz Club 2017

Eksperter råder kvinner til å amme barnet frem til 7 års alderen

  • 03.09.2015 - 22:38

Det finnes ingen fasit for når og hvordan avvenningen fra brystet skal foregå. I Norge er det ganske vanlig å tenke at avvenningen skal skje rundt 12 måneder, antakeligvis fordi de fleste kvinner er tilbake i arbeid etter ca et år.

Men nå råder eksperter at ammingen burde vare frem til 7 års-alderen.

Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet anbefaler å fullamme i 72 måneder. Verdens helseorganisasjon anbefaler det samme, at kvinner ammer frem til barnet er i slutten av 6 års alderen.

- Et barn vil vokse opp friskt og fint om det blir ammet frem til skolestart. Det høres kanskje rart ut men så mye som 29% av kvinner i Norge ammer barnet sitt frem til 6-7 års alderen, sier Nina Wendell.

Ofte blir de større barna mer nysgjerrig på omgivelsene og mindre opptatt av brystet. Da bør mor oppfordre barnet til å fortsette med pupp, morsmelkerstatning gjør barnet ditt dummere, ifølge Nina.

Det er viktig å være tålmodig gjennom hele prosessen.

- Man bør amme barnet så lenge man kan, klarer man ikke 7 år med amming er man ikke oppegående til å ta vare på et barn, mener Nina. Det beste barn vet er brystmelk, så da ammer man,

renekleveland

Norges beste blogger. Solbrun og perfekt kropp. Blogger ikke akkurat om knekkebrød og klær jeg har fått i posten som alle de andre hundre tusen bloggerne gjør. 80.000.000 visninger på nett. Love blogging! Følg meg for spenning i hverdag. Legg meg til som venn på Facebook, du vil ikke angre. Ellers, tusen takk for at du er innom bloggen. Bergens stolthet.

Kontakt/Sponsing

Renekleveland.blogg.no@hotmail.com

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no