hits
Facebook Youtube Snapchat Twitch Snapchat Samtaler Facebook Samtaler Videoblogger Derfor hater gutter meg Hvithai i Bergen Playaz Club 2017

Ledig Jobb: Få betalt for å passe på verdens største tigre

 • 03.06.2018 - 21:43

Er du lei av den vanlige jobben din? Sitte på den samme stolen, dag ut og dag inn? Lyst på en jobb litt utenom det vanlige? En jobb som innebærer tigre? Da er dette en jobb for deg.

Knowsley Safari Park i Storbritannia søker etter kandidater som vil jobbe med verdens største tigre! Safariparken er på utgikk etter tre personer som skal jobbe sammen med deres dyreeksperter. 

Her skal du jobbe med en rekke forskjellige dyr. Sibirtigre, afrikanske løver, buskhunder, iberiske ulver og surikater for nevne noen av dyrene som blir ditt hovedfelt. De tre rollene som tilbys er Animal Team Manager, Senior Team Leader og Team Leader.

En litt annerledes jobb enn den du kanskje har nå? Godt betalt er det også.

Jobben kan søkes på her.

Nå får du kjøpt solhatt til hunden din, beskytt hunden mot varmen i sommer

 • 24.04.2018 - 22:48

Snart kommer sommeren og varmebølgen, da er det viktig at vi beskytter oss selv og våre søte små hunder fra solen, og nå kan du faktisk gjøre det fordi hunder har fått sin egen solhat.

Solhattene til hunder tar av på sosiale medier, men det er nettstedet IKRUSH som først solgte dem ut. Hvor søte er de? Din søte hund fortjener en egen solhatt. For det første er de stilig, for det andre beskytter du voffsen fra solen.

Du kan kjøpe disse fra Ebay for rundt femtilappen, eller fra londonthelocal som har et stort utvalg i både farger og fasonger. La din hund få ha litt stil i sommer, så er dere freshe sammen. Lik & Del med en venn som har hund.

Les også: Nå får du baileys sandwich is, drømmende deilig HER

Les også: Coca Cola lanserer egen slush, Fanta frozen appelsin og drue HER

Les også: Den største flytende lekeplassen i Asia - Unicorn Island HER

Les også: Nå får du solkrem med glitter, bli sommerens høydepunkt HER

Les også: Gigantisk flamingo flytemadrass har plass til 6 voksne HER

Les også: Dette er årets sommershorts, vent til du ser baksiden HER

IKKE KJØP CANADA GOOSE-JAKKER I JULEGAVE! DETTE ER GRUNNEN

 • 12.11.2016 - 21:20

Ikke kjøp Canada Goose jakker i julegave. Hvis du gjør det støtter du en brutal og grusom tortur av vakre coyoter, som er en intelligent og sosial prærieulv som lever I Canada og Nord-Amerika.

Der har de ikke samme gode regler for dyrevelferd som vi har her I Norge. De ligner så mye på hunder som er menneskets beste venn, at pelsforhandlere og biologer ikke klarer å se forskjell på Coyote-pels og hundepels uten en DNA-test.

I Canada og Nord-Amerika er det fremdeles lov til å fange coyote med fotsaks, som er et grusomt og brutalt redskap de fleste av oss aldri har sett, bortsett fra I Donald Duck.

Fotsaks er en felle som smeller fast rundt poten til dyret, slik at den blir knust, og dyrene kan ofte ligge fastklemt I mange dager. Noen av de prøver til og med å tygge av seg sitt eget ben for å slippe fra smerten og lidelsen.

Fotsakser ble forbudt I Norge allerede på 30-tallet, på grunn av hvor smertefullt og det er for dyret å sette seg fast I fellene.

Canada Goose prøver å unnskylde seg med å si at fotsaksene I dag er fôret med gummi så de ikke skal påføre kjøttsår, men det hjelper lite for coyoten som ligger i mange døgn å lider før den blir drept for pelsen sin.

Vi lever I 2016 folkens, og ingen av oss kan vel si det er greit å la et nydelig og intelligent dyr lide på denne måten? Syns du det er verdt det?

Skal virkelig et så vakkert dyr lide for å ende opp som en pelskrage på jakken din? Hvis du er glad I dyr så kjøper du ikke Canada Goose eller Parajumpers-jakker!

At folk betaler flere tusen kroner for en slik jakke er helt utrolig i første omgang, for det andre lider disse dyrene for at du skal kunne se kul ut.

LIK & DEL SÅ ALLE FÅR DETTE MED SEG

FISK SOM SPISER TESTIKLER OBSERVERT PÅ BADESTRENDER I NORGE (SE VIDEO)

 • 13.05.2016 - 14:07Fredag formiddag ble det oppdaget en stim av Pacu fisker som egentlig oppholder seg i Sør Amerika. På Kollevåg badeplass på Askøy litt utenfor Bergen oppdaget en badegjest godt over 100-200 stykker i en stim da hun skulle ut i vannet for å bade. Også i Oslo og Stavanger er den blitt oppdaget av badegjester. Pacu fisken som har menneskelige tenner er fryktet av fiskere av den ekle grunn fordi den spiser testikler.

Det er andre gang fisken er oppdaget i Europa, og historiene er mange om at fisken tar feil av nøtter - som den spiser i sitt naturlige habitat - og testikler. Pacu kan bli opp mot 90 centimeter lang og veie 25 kilo, og har fått kallenavnet «balleknuser».

Siden 2001 har det blitt rapportert at 17 personer, alle menn, har mistet sine edle deler etter å ha svømt i vannet hvor Pacu fisken ferdes. Den piraja -lignende fisken som går under navnet Pacu, lever normalt sett bare i Sør-Amerika , men dukket i 2013 opp i Sverige og Danmark. 

At den fryktede Pacu fisken nå har tatt turen til Norge er ikke uvanlig. En god del fiskearter tar turen med Golfstrømmen eller følger det varme vannet fra de sørlige delene av nordsjøen, nordover til Norskekysten. Dermed er det mulig å fange arter som månefisk og Pacu. 

Grunnen til at Pacu og andre typer fisk trekker nordover er den globale oppvarmingen av havene. Særlig etter 1990 tallet har temperaturen økt voldsomt i vannet langs Norskekysten.

Absolutt alle de faste målestasjonene til Havforskningsinstituttet viser at det blir varmere i sjøen for hvert år som går, 2016 er intet unntak. Det rådes at menn tar det forsiktig i sommer når de skal bade. Det beste rådet er at menn holder seg nærmest inntil land, kvinner derimot har ingenting å frykte da det er testikler Pacu fisken angriper. 

Se video under

Del videre med alle mannfolk!

DERFOR SKAL DU IKKE LA HUNDEN VÆRE ALENE I BILEN I SOMMER!!!

 • 11.05.2016 - 08:35


Har du hund? da bør du virkelig passe på dette i sommer. Det er mange hundeeiere som lar hunden sitte igjen i bilen fordi det de skal bare tar et par minutter. 

Når hunden blir etterlatt alene i en varm bil begynner den å pese mer og mer i takt med at temperaturen stiger, dette gjør den for å kjøle seg ned. Hunder kan ikke svette slik som vi mennesker og prøver derfor å kjøle seg ned ved hjelp av tungen og potene.

Etter hvert blir luften i bilen utrolig fuktig og da er det ikke mulig for hunden å kjøle seg ned. Da blir den dehydrert og kan etter hvert gå i sjokk, til slutt vil den dø.

Denne videoen viser 14 måneder gamle Fidji

Det var en fransk familie som eide hunden, som skulle i bryllup i Spania. Familien stoppet innom IKEA for å finne en bryllupsgave, hunden ble igjen i bilen, i 4 timer.

En politimann oppdager hunden og knuser ruten for å redde Fidji, desverre for sent.

Så varmt er det i bilen for hunden din

Tid

Temperatur ute

Skygge/sol

Temperatur i bil

08.30

14 grader

skygge

19 grader

09.30

18 grader

skygge

38 grader

10.30

20 grader

blandet

47 grader

11.30

20 grader

sol

58 grader

12.00

23 grader

sol

62 grader

13.30

22 grader

sol

85 grader

Del dette videre med alle som har hund!

MONSTERVEPSEN ER ANKOMMET NORGE, LENE TOK SJOKKBILDE

 • 08.05.2016 - 20:59Lene Antonsen (25) fra Horten satt og drakk kaffe utenfor huset sitt tidlig søndags morgen. Da hun skulle inn på soverommet for å skifte til litt mindre klær ettersom det var så varmt ute, fikk hun øye på en gigantisk monsterveps på et av klesplaggene. Dette er samme veps som har skadet over 1000 mennesker i Kina og Asia den siste tiden.

Fikk sjokk

Lene fikk sjokk og løp bort til vinduet etter at hun knipset et bilde fra 10 meters avstand. Monstervepsen fløy heldigvis ut vinduet, men sjokket jeg fikk glemmer jeg aldri, forteller Lene. 

Eksperter advarer

Eksperter forteller at de er redd den store vepsearten, med navnet «Vepsa mandarinia» fordi den er svært aggressiv og har veldig vonde stikk. 

Etter flere undersøkelser er det oppdaget flere monsterveps her til lands det siste døgnet, de gigantiske vepsene har altså ankommet Norge. Grunnen til dette er de store klimaendringene i verden og ikke minst den høye temperaturen vi har fått her til lands. Hvor mange som er ankommet fra Asia er ikke lett å si, men vi antar at antallet ligger nok på rundt 200-500.000 stykker da de flyr i flokk. 


Gjennom ulike vurderinger og sammenligninger har ekspertene kommet fram til at denne vepsen ikke bør irriteres. I Kina er den aggressive «Vepsa mandarinia» et problem hvert år, men i år har de vært ekstra aggressive. Jo mer du løper, jo mer vil de jage deg, har et av ofrene i Kina fortalt etter å ha blitt jaget rundt 200 meter av vepsene, skriver Daily News.

«Vepsa mandarinia» har veldig vonde stikk, og er aggressiv. Den har også et ekstra slemt giftstoff, og på et vanlig menneske kan 30 stikk være dødelig. For de som er allergiske kan det være mye mindre som skal til.

Om du oppdager denne monstervepsen bør du stå helt stille, ikke bevege deg. Om det er flere i en flokk bør du løpe og komme deg innendørs og låse dørene. 

Lene ber alle om å like og dele for å advare andre

Dovendyret Mocca gjorde katten gravid, så fikk de en helt unik kattunge

 • 05.11.2015 - 20:13

Dovendyret Mocca har klart det umulige ifølge dyrleger verden over. Dovendyret som bor på et dyresenter i Australia, gjorde en av kattene som også bor der, gravid. Dovendyr er et av verdens tregeste dyr. Det var for 9 uker siden at katten Brownie var i lag med Mocca. 

- Vi hadde glemt å låse buret hvor Mocca hører til, forteller dyrlege Louice Wilkinson til NatureWild

Mocca paret seg med Brownie og de fikk en blanding av katt og dovendyr. Dyrleger og eksperter verden over er helt sjokkerte, det kan vi også forstå. Under kan du se verdens første bilde, det har ikke fått noe navn enda.


Via NatureWild

LIK & DEL videre med dyreelskere

Har du katt? da bør du være ekstra OBS på dette i vinter. VIKTIG

 • 12.10.2015 - 09:26

Har du en katt som pleier å være ute om vinteren? eller kanskje du har en bil? Da bør du være ekstra OBS på akkurat dette. Katter legger seg gjerne inn under dekket på bilen din, eller hvor som helst der det er varme. Så for at ikke et liv skal gå tapt kan du slå litt i panseret ditt før du kjører bilen din. Det tar deg et sekund og du kan redde et dyreliv. 

DEL VIDERE!

KATTEN WHISKY GJORDE KANINEN BILLIE GRAVID, SE KATTUNGEN

 • 05.02.2015 - 15:37

Katten Whisky har gjort noe som er helt umulige ifølge dyrleger verden over. Whisky bor på en bondegård sammen med kaninen Billie litt utenfor hovedstaden Perth i Australia. Matmor Melissa Jenkins ante ingenting før Billie fikk større og større mage. Etter 28 dager når Billie skulle føde fant vi fort ut at det var noe som ikke helt stemte. 

- Det viste seg at Whisky hadde gjort kaninen Billie gravid, forteller dyrlege Jenny Kelsa til NatureWild.

Det ser ut som en helt vanlig kattunge, men katten har fått kaninører. Dette er noe som aldri har skjedd før og det er helt fantastisk forteller matmor Melissa. Kattungen har fått navnet Bunny.

LIK & DEL med alle som liker dyr

TILBAKESTÅENDE HUND GIES BORT

 • 31.01.2015 - 22:06

Det er mye rart som legges ut på finn.no, denne gangen er det en annonse jeg stusset litt over. En hund som ser litt rar ut gies bort. Annonseteksten er også litt utenom det vanlige. Håper virkelig noen tar imot Felix.


Zoomet inn


KATTEN WHISKY GJORDE KANINEN BILLIE GRAVID, SE KATTUNGEN

 • 26.01.2015 - 17:55

Katten Whisky har gjort noe som er helt umulige ifølge dyrleger verden over. Whisky bor på en bodegård sammen med kaninen Billie litt utenfor hovedstaden Perth i Australia. Matmor Melissa Jenkins ante ingenting før Billie fikk større og større mage. Etter 28 dager når Billie skulle føde fant vi fort ut at det var noe som ikke helt stemte. 

- Det viste seg at Whisky hadde gjort kaninen Billie gravid, forteller dyrlege Jenny Kelsa til NatureWild.

Det ser ut som en helt vanlig kattunge, men katten har fått kaninører. Dette er noe som aldri har skjedd før og det er helt fantastisk forteller matmor Melissa. Kattungen har fått navnet Bunny.

DRA TIL HELVETTE, HER PRØVER JEG Å SKREMME VEKK REVEN

 • 10.01.2015 - 00:05

Rev overalt..

Jeg begynner å bli mektig lei all den reven som går rundt i nabolaget her om kveldene. Ikke bare er det veldig irriterendes, men også barn blir skremt. Så det jeg har gjort er at jeg har lagt ned feller slik at de blir tatt, en etter en.

Så kommer jeg til å kontakte akvariet i bergen i morgen så de kan sette disse fri igjen i skogen! 

Der er de ekle revene som plager nabolaget mitt.

Og her går jeg ut, de skal faen ikke plage meg eller naboene!

Men de ser meg, måtte ta av blitsen på kameraet, for en rev er fitte smarte dyr

Jeg måtte gå opp bak noen busker, det er faen ikke så lett som du tror.

Men de følger med, uansett hvor jeg faen i helvette går!!!!

Så man får ikke tak i de horene!

Jeg elsker dyr, men hater rev og ulv og sånne dyr! De bare irriterer!!

Image and video hosting by TinyPic

KJØPT CHIHUAHUA TIL BARE 1000 KR, JEG ER SÅ LYKKELIG NÅ

 • 11.09.2014 - 16:03Den søte brune chihuahuaen over var bildet fra annonsen på finn.no. Men når jeg kom frem var det bare svarte igjen. Så jeg fikk en svart en. Den brune kostet 3000 kr da den var mye mindre, så jeg fikk en litt større, bare den var svart for 1000 kr. 

Bilder under

Jeg har følt meg litt flau når jeg leser andre toppbloggere sine blogger, der de stolt viser frem sin fine, lille chihuahua. Alle de kvinnelige bloggerne har en, så hvorfor ikke jeg?.

Så derfor søkte jeg litt på internett og fant en annonse, jeg klikket og fikk bakover sveis, en chihuahua koster jo lett mellom 10-20.000 kr. Så jeg slo til, nå kan ingen fortelle meg at jeg ikke følger moten.

Det har ikke fått noe navn enda, den kan jo ikke snakke så det haster ikke.

Denne sangen går på repeat...

9 TING ALLE MENNESKER SOM HAR KATT BURDE VITE, LES UKENS TIPS

 • 11.09.2014 - 16:02God dagen alle snuppiser. 

Sjekk ut listen under med hva du bør vite om du har katt. Dette er fakta basert på studier.

1) Prøver du å snakke med katten din? da har du et handikapp.

2) Har du hørt når katten maler? lager de "kose" lydene som du tror den lager? det er ikke fordi katten vil kose, det er fordi katten er sint.

3) Alle som har katter liker egentlig ikke katter. Ikke tro jeg tar feil, dette er dønn fakta. Grunnen til dette er fordi det er parasitter i hjernen din som sier du elsker katter. I hjernen din er det noe som heter toxoplasma gondii.

Denne parasitten lever i 30-50% av alle menneskehjerner. Noe å tenke på? at du egentlig hater katten din. Det er parasitter som styrer hjernen din til å tro at du liker noe du egentlig hater. Hmmm

4) Når katten koser med deg og gnir kroppen sin mot din, så er det ikke fordi den er glad i deg. Det er fordi den viser andre katter at du tilhører den katten, at ingen skal komme i nærheten av deg. Du er eieren, ingenting mer.

5) Om du er alene med katten din og du for eksempel hadde dødd så ville katten spist deg. Ja, det høres sikkert helt sykt ut men det er sannheten.

6) Se for deg at du har en kjæreste, noe du ikke har siden du elsker katter mer enn kuk / fitte. Men se for deg at du sover over hos kjæresten din og dagen etterpå om morgenen stikker du hjem, og du har lukten av hun eller han i klærne dine, er ikke det en deilig lukt?

Men så har vi de jævla kattene, du er borti de hele tiden, koser og klapper de, ikke sant? jo. Men hvorfor tror du alle katter sleiker seg i både rumpen og pelsen etterpå? fordi de hater lukten av mennesker. Det er også et tegn på at de hater deg, men du bryr deg ikke fordi du har den jævla parasitten (punkt 3) i hodet som forteller deg at du elsker KATTER!

7) Om katten din driter inne i sandkassen eller hvor som helst egentlig og du ikke fjerner det vekk innen 2 dager kan du få Legionella. Legionella bakterien kan føre til alvorlig lungebetennelse. 

8) Grunnen til at folk har katt i bånd er fordi de er redd for at den skal stikke av, slik kjæresten deres gjorde. 8 av 10 får en katt og tar den i bånd og ser for seg at katten er deres kjære som er kommet tilbake igjen etter et brudd.

Og visste du at de som har katt i bånd har Schizofreni? YES

9) Ingen vil egentlig komme på besøk til deg dersom du har katt. Lukten av svette, våt pels og kattepiss gjør at de som ikke har katt velger å komme på en løgn istedenfor å besøke deg. Det er også grunnen til at 7 av 10 ikke finner seg en kjæreste.

Du har sikkert sett statuser som dette før?

9) Cirka 8 av 10 mennesker med katt har en IQ på under 55. Faktisk så lav at de er strafferettslig utilregnlig. Det er en av grunnene til hvorfor flere katteeiere kan ha 10 og 20 katter i huset, 5 er gjerne død, men staten kan ikke straffe de. Til de av dere som lurte så ligger om lag 96% av en normalbefolkning på mellom 70-130 i IQ

Nei, det kommer aldri inn en katt i huset, med mindre vi snakker om hun til høyre.

Liker du katter? har du katt? 

ER DU REDD FOR EDDERKOPPER? DA BØR DU IKKE SE DETTE (VIDEO)

 • 02.09.2014 - 15:46

99,9% av alle jenter i verden er redd for edderkopper, men denne kvinnen? hun elsker de. Er du redd edderkopper og ser videoen under skal jeg love deg du får frysninger og søvnproblemer. That's some crazy shit.

Kjenner du noen som er redd for edderkopper? vis de innlegget.

DETTE ER GRUNNEN TIL AT DU IKKE BØR DRA PÅ SIRKUS (VIDEO)

 • 05.05.2014 - 16:19

Hvis du lurte på hvordan man klarer å trene opp elefanter som veier flere tusen kg til å utføre triks som å sitte på stoler eller stå på hodet så er svaret ganske enkelt. De bruker vold og bryter ned elefantene fra de er små. Sirkustrenere har i alle år hevdet at de trener dyrene sine med belønningsmetoder, til tross for gjentatte bevis på det motsatte. Cirkus Arnardo har i år tatt vekk sine elefanter, noe de fleste er glad for, Cirkus Merano har desverre ikke gjort det. 

Nå er det nok engang dokumentert hvordan voldelige treningsmetoder benyttes på elefantunger som skal trenes til å bli sirkusartister. Dette skjer over hele verden, det er slik de blir trent opp. Dette gjelder ikke bare elefantene. Når du besøker et sirkus, enten det er i Norge eller utlandet, så er det underholdning for deg og dine.

Bak kulissene skjuler det seg noe forferdelig, noe du ikke helt tenker over før du faktisk ser bilder og video av det. Så neste gang du vil ta barna dine med på noe så festlig som sirkus, se denne dokumentaren på cirka 20 minutter, kanskje du skifter mening. Videoen er lagt ut av NOAH, for dyrs rettigheter, og viser hvordan sirkusdyrene egentlig har det. 

Tvunget til å underholde from NOAH - for dyrs rettigheter on Vimeo.

Trening av nye sirkusnumre gjøres ikke åpenlyst, de fleste dyr trenes intenst på sine numre før de begynner å opptre. Treninger gjennom sesongen er kun repetisjoner.

Elefantene blir som regel trent til å løfte foten ved at en krok (bullhook) stikkes under fotbladet eller i knefolden, dermed kan treneren bare gjøre en liten bevegelse med en pinne som ligner kroken for at dyret skal huske tidligere erfaringer og smerte, og adlyde.

Elefantkroken utsetter dyrets kropp for stikk. I sirkus kamufleres gjerne elefantkroken i en dusk.

For mange dyr, blant annet viltfangede dyr, utføres treningen og temmingen på egne treningsanlegg, og den som presenterer dyret i et sirkus behøver ikke å ha hatt noe med selve treningen å gjøre. Dyr selges også ferdigtrente fra treningsannlegg, videre til sirkus og dyrehager. 

Slik har elefantene det når du ikke ser de, store deler av sirkuslivet. Med en gang de er blitt tatt vekk fra sin mor, har de det sånn 23 timer i døgnet og kan aldri gå utendørs for å leke.

Kilder (HER) (HER) (HER

SIDEN ALLE TOPPBLOGGERE HAR CHIHUAHUA, KJØPTE JEG OGSÅ EN

 • 30.04.2014 - 21:26

Jeg føler meg litt flau når jeg leser andre toppbloggere sine blogger, der de stolt viser frem sin fine, lille chihuahua. Alle de kvinnelige bloggerne har en, så hvorfor ikke jeg?.

Jeg søkte litt på internett og fant en annonse, og der var det noen som solgte chihuahua for bare 3000 kr????? jeg klikket og fikk bakover sveis, en chihuahua koster jo lett mellom 10-20.000 kr. Så jeg slo til, nå kan ingen fortelle meg at jeg ikke følger moten. 

Følg med i morgen, då kommer det konkurranser på bloggen. Xoxo:)DERFOR BØR DU IKKE SPISE NOE SOM INNEHOLDER PALMEOLJE!

 • 26.02.2014 - 12:56


Dette er som mitt forrige innlegg om dyr (Derfor bør du ikke ri på elefanter i Thailand) et veldig viktig innlegg. Denne gangen er det om palmeoljen. Det er gjerne litt langt men jeg håper du kan ta 5-10 minutter av livet ditt på å lese dette, da det er viktig for deg og andre.

På matvare produkter står det som oftest «vegetabilsk fett», men egentlig skjuler produsentene at en rekke dagligvarer inneholder helseskadelig palmeolje. Babygrøt, Toro-poser, tacolefser, Nugatti, ferdigmiddager, snacks, bakervarer osv, listen over produkter som inneholder palmeolje er evig lang. Dette innlegget handler ikke bare om hvor farlig det kan være, så fortsett videre.

Under kan du sjekke ut et par produkter som inneholder palmeolje (nederst i dette innlegget er det vedlagt link, slik at du kan sjekke ut flere tusen produkter)...


Men for forbrukere flest er det umulig å vite om matvarene inneholder palmeolje eller ikke, fordi det som oftest bare står «vegetabilsk olje» eller «vegetabilsk fett». Helseeksperter er enige om at den tyktflytende palmeoljen er langt mer helseskadelig enn annen vegetabilsk olje, den legger seg rundt hjertet og i blodårene. Hele 45 prosent av fettsyrene i palmeolje er palmitinsyre. Palmitinsyre er en av de mest kolesterol-økende fettsyrer vi har.

På grunn av høyt fettinnhold, fremmer palmeolje hjertesykdom, øker kolesterol nivå, øker blodtrykket, og derfor en viktig medvirkende årsak til fedme. Disse fire helseproblemene er de viktigste årsakene til hjertesykdom. Palmeolje kan også føre til leddgikt, betennelse, og til og med bryst-og prostatakreft. Men nå kommer vi til den viktigste delen av innlegget.

Om du bryr deg om dyr vil du garantert tenke deg om..

PalmeoljeSlik ser oljepalmefrukten ut. Palmeoljen presses ut av den røde frukten på et raffineri.RegnskogfondetSlik ser oljepalmefrukten ut. Palmeoljen presses ut av den røde frukten på et raffineri..

Det globale forbruket av palmeolje er doblet de siste ti årene, og det forventes at det dobles igjen. Plantasjer som har eksistert i mange år produserer palmeolje uten å skade regnskogen. Men den store etterspørselen fører til at mer regnskog må hogges eller brennes ned, for å gjøre plass til nye eller større plantasjer. Når regnskogen forsvinner, trues både mennesker, dyr, medisinplanter og andre arter. Palmeolje er hovedårsaken til at regnskogen ødelegges i Sørøst-Asia. Indonesia og Malaysia er verdens største leverandør av palmeolje..

Ny plantasje - Slik ser det ut når regnskogen hogges ned for at det skal lages en ny palmeoljeplantasje.RegnskogfondetSlik ser det ut når regnskogen hogges ned for at det skal lages en ny palmeoljeplantasje..

Orangutangen risikerer å være utryddet innen få år hvis nedhuggingen av regnskogen fortsetter i samme tempo som i dag. Mellom 3.000 og 5.000 orangutanger dør hvert eneste år. Det finnes i dag bare (cirka) 41.000 orangutanger på Borneo og mindre enn 7.500 på Sumatra, som ligger i Indonesia. Med disse tallene vil de alle sammen være helt utryddet innen 8-10 år om vi mennesker ikke kutter ned på palmeoljen.Slik har det vært de siste 60 årene, skremmende?

Orangutangen lever kun i regnskogene i Malaysia og Indonesia. Disse skogene forsvinner i et rasende tempo (se bildet over) fordi hogstselskaper gjør dyrebar regnskog om til oljepalmeplantasjer. Palmeoljeindustrien i disse landene produserer rundt 85 % av verdens palmeolje, og i dag er det bare rundt 20 prosent av skogen som ikke er direkte truet.

Data de siste 20 årene viser at over 50.000 orangutanger har dødd pga palmeindustrien.

Se video under
Orangutanger utsettes for krypskyting som er regisert av palmeoljeselskaper . De ansetter lokale folk som "skadedyrutryddere", som tjener selskapet med å drepe disse ville dyrene."Skadedyrutrydderene" må ta med seg den avkuttede hånden til orangutangen som et bevis på at de har drept den . Når de finner en voksen kvinnelig orangutang med babyen sin , vil de som oftest drepe moren og ta bort babyen som kjæledyr eller for salg.


Rundt 50 millioner tonn palmeolje produseres årlig. Dette erstatter millioner av hektar med tett regnskog. Palmeolje brukes hovedsaklig i mat, kosmetikk og rengjøringsmidler, men kan også bli funnet i noe bio drivstoff. 50 % av alle bakevarer, sukkervarer, pålegg, kroppsprodukter, kosmetikk, rengjøringsmidler, luftrensere og noen ganger maling og blekk, inneholder palmeolje.

Så klart vet du ikke om produktene du kjøper bidrar til skadelig ødeleggelse, derfor har jeg vedlagt en link hvor du kan sjekke tusenvis av produkter, og hvor mye palmeolje de forskjellige produktene inneholder. Jo mindre produkter du kjøper som inneholder palmeolje, jo lengre kan faktisk orangutangene få leve. Hviste du at en Lion sjokolade inneholder 20-25 % palmeolje mens en melkerull fra Freia inneholder 0 %?. 

Gjør en forskjell i dag du også, om vi alle bryr oss litt vil alt bli bedre. 

Kilder: http://no.wikipedia.org/wiki/Orangutang

http://www.regnskog.no/no/bevisst-forbruker/palmeoljeguide

http://www.saynotopalmoil.com/

http://worldwildlife.org/species/orangutan

Og her sjekker du alle produkter som inneholder palmeolje 

http://ezpalmeolj.server125.wdc.webdeal.no/vis/printlist//(kat)

Del dette videre så alle kan se det.

 

Politiet skal avlive hunden Fido om 2 dager fordi de mener utseendet ser farlig ut! Du kan HJELPE!

 • 09.01.2014 - 11:52

Dette må være noe av det mest latterlige jeg har hørt eller lest. Dette er Norge, dette er det politiet. Ser du hunden på bildet over? han heter Fido og skal den 11 januar (om 2 dager) avlives av politiet pga de mener han har et farlig utseende.

Tenk om det var sånn med oss mennesker? det er mange kriminelle her i Norge, men går politiet og tenker, den personen hadde farlig utseende, det mennesket må avlives, NEI!! Hele saken er utrolig og du skal nå få lese den.. tatt & delt fra an.no

Ruben Johansen fikk støtte til hundehold for å komme seg ut av et rusmareritt. Fire år med store framskritt senere, skal Fido avlives av politiet fordi han «ligner» på en farlig hund. - 19. oktober i fjor tok politiet Fido etter at det var røykutvikling i leiligheten min.

Brannvesenet turte ikke å ta seg inn i leiligheten, fordi de mente at Fido var aggressiv og stresset. Noe annet kan man ikke forvente av en hund i dødsangst, sier Ruben Johansen som har hatt den amerikanske bulldoggen i fire år. Heroin Johansen har vært tung rusmisbruker.

Han har blant annet brukt heroin over en lengre periode, og har bodd på gata i Oslo, sammen med andre narkomane. - Den sommeren ble jeg lagt inn på Ullevål universitetssykehus med kjøttetende streptokokker. Men jeg dreit i det. Jeg ville bare ut og ruse meg igjen.

Kan være farlig Nå sitter hunden på en kennel i Sulitjelma, en og en halv times kjøretur fra Bodø. Hunden har sittet på kennel i snart 12 uker. Politiet mener at Fido er av en farlig rase. På bakgrunn av at en av politimennene som tok seg inn i leiligheten til Johansen, mente at hunden kunne se ut som om den var farlig, og derfor er ulovlig i Norge.

Fido er ikke merket med mikrochip med DNA-stamtavle, som han ifølge loven skal være. Politiet kan derfor heller ikke avgjøre om han er farlig, annet enn at Fido ligner på en farlig hund av utseende.

Dokumentasjonskrav

Det er gjort DNA-tester av Fido, som med 56 prosent nøyaktighet, fastslo at hunden slekter på den lovlige rasen Dogo Canario.

Ruser seg

Ruben Johansen har nå begynt å falle tilbake til gamle synder. - Jeg oppsøker mitt gamle miljø og ruser meg igjen, forteller han. Mangelen på struktur og den grunnmuren som Fido var med på å bygge opp, forsvinner sakte men sikkert under føttene til hundeeieren. - Angsten har kommet tilbake, og jeg har blitt veldig deprimert. Dette er en følelse av maktesløshet som jeg aldri har vært borti før. Det er helt jævlig, sier han.


Politiadvokat Steindal sier at de ikke tar Ruben Johansen sine personlige forhold i betraktning, når de til slutt faller på en avgjørelse. - Vi forholder oss til hundeloven, avslutter hun.

Hvordan kan du hjelpe Fido?

1. Spre informasjon slik at flest mulig får vite hvor forferdelig denne loven rammer.

2. Send en mail til Justisministeren: anders.anundsen@stortinget.no. 

3. Skriv på Anders Anundsens Facebook-side. Link til saken og si din mening, og hold også her en saklig tone.

4. Møt opp til protestmarsj i Oslo nå kl 12 så sant du ikke har et annet sted du må være. Meld deg på her: https://www.facebook.com/events/504061269707422/

Kom igjen og jobb for å redde Fido folkens, jo flere vi er sammen, jo sterkere står vi!

https://www.facebook.com/MotRasediskrimineringAvHunder

Forby hunde spinning nå! Mener hundene blir renset for ondskap

 • 19.12.2013 - 03:36

 

Hunde spinning er et ritual som går hvert år den 6 mars i en liten landsby som ligger i Bulgaria. Dette forferdelige ritualet skal forhindre at hundene får rabies, ifølge menneskene som utfører dette på hundene. I hunde spinning blir et tau pakket rundt hundens mage og snurret rundt flere ganger. Deretter blir det heiset over et vann og snurret rundt helt til hunden faller i vannet, da er det over.

Menneskene som utfører dette mener at hundene ikke kjenner smerte, at dette ikke er ment som noen form for mishandling. Men som vi alle sammen kan se på bilder av slike ritualer, så har hundene store smerter og ikke minst er de livredde. De er hjelpeløse mens et par hundre mennesker står rundt og filmer dette, inkludert at de står og heier. I det siste har flere hunder dødd under ritualet etter at de drukner i vannet pga av svimmelhet og skrekk.

Det er stor risiko for at hunden svelger det skitne vannet eller får vann i lungene etter at de faller i vannet. Hundene blir også traumatisert av opplevelsen. Tauet som er skåret inn i brystet på hunden er vondt og ubehagelig, tauet kan også ødelegge lungene..


Dette ble stoppet i 2006 da medier utenfor Bulgaria fant ut av dette ritualet og fortalte det videre til resten av verden. Men i 2011 fornyet ordføreren i denne landsbyen nettopp dette. Han forklarte at hundene ikke går igjennom noen form for smerte, dette er ikke ment for å skade eller drepe hundene.

Hundene blir brakt av sine eiere som elsker dyrene sine over alt på jord. Dette er kun for at vi skal rense lokalsamfunnet vår for ondskap og rabies. Hundene blir bare snurret rundt i 15-20 sekunder før de faller ned i vannet hvor de "bader"......

Ordfører Petko Arnaudov fortalte Sofia News Agency at samfunnet og det internasjone samfunnet har feiltolket ritualet...

STOPP dette forferdelige ritualet som foregår i Bulgaria nå. Signer under på change.org.. http://www.change.org/petitions/help-to-prevent-the-barbaric-ritual-trichane-dog-spinning-from-taking-place-again

Hjelper det om du signerer? svaret er ja. Det er allerede over 60.000 som har signert, og målet er 75.000. Når målet er nådd sendes dette til ordføreren og han kan igjen forby dette ritualet som han gjorde i første gang i 2005, men denne gangen skal det bli helt stopp på dette ritualet..

Kilder:

http://www.occupyforanimals.org/dog-spinning-or-ldquotrichanerdquo-is-a-ritual-celebrated-in-brodilovo-a-village-in-bulgaria.html

 http://www.novinite.com/view_news.php?id=126028

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2107697/Bizarre-dog-spinning-ritual-ward-rabies-practised-rural-Bulgaria-despite-banned-thwarted-animal-rights-activists.html

DERFOR BØR DU IKKE KJØPE UGGS

 • 26.11.2013 - 18:18

Du tenker sikkert ikke så mye over det, selv om UGGS er god og varm er det noe grusomt som ligger bak alt dette. UGG støvler er laget av saueskinn. Sauene som blir drept for Uggs er som oftest merino sauer. Vet du egentlig hva det vil si å være merino sau i Australia? Saken fortsetter under bildet!

Merinosauen er avlet opp til å produsere maksimalt med ull. Huden ligger i folder på dyret, som gir tett ullvekst. Det som skjer er at urin og avføring setter seg fast og den fuktige ullen tiltrekker seg noe som heter spyfluer.

Når disse spyfluene legger egg, lever larvene av å spise på sauen. Angrepet er såklart smertefullt og dette medfører døden for sauen hvis det ikke behandles raskt.I 80 år har australske sauebønder skjært deler av huden på baken av baby lam, en metode som reduserer ullvekst og dermed faren for angrep av disse spyfluer.

Dette Inngrepet kalles mulesing, og det utføres uten at dyret gis smertestillende behandling. Kuttet gir store smerter i oppmot 48 timer, i tillegg til at dyret er utsatt for infeksjonsfare og andre plager i flere uker etterpå.

Mulesting er forbudt mange steder i verden, men ikke i Australia.

Kjøper du UGGS støtter du dette grusomme som skjer.

Ikke Kjøp UGGS!! Lik og del om du er enig!

Update: 20.10.2014 

Jeg fått mail fra markedsavdeling til UGG, les den under
TILBAKESTÅENDE HUND GIES BORT, HVEM VIL HA LAFFY?

 • 14.11.2013 - 13:52

Dakar liten..Dette er en av 5 annonser som ligger ute på nettet, litt uvanlige annonser kan man si. Hvem vil vel ikke adoptere eller ta imot lille laffy?. At noen kan kalle Laffy for tilbakestående syns jeg er slemt gjort, se så skjønn han er. I annonsen som er lagt ut skal de ha 100 kr, men hva er vel det for en sånn nydelig og oppegående hund.. Alt for selger på nettet er helt utrolig. Se hele samlingen her: Dildosamling og mye mer: http://renekleveland.blogg.no/1387165344_10_fucked_up_finnno_a.html

KATTER I TIGHTS -DETTE BLIR DEN NYE INTERNETT TRENDEN

 • 06.11.2013 - 15:19

Har du en katt eller to? nå er det ihvertfall kommet en ny trend på internett. Vi har hatt gangnam style, harlem shake, planking osv. Listen over trender som har foregått på internett er lang. Men nå er det tydligvis noe helt annet som jeg vet blir populært, katter i tights. Det du gjør er at du kler på katten din en tights, fyller opp tightsen med litt dopapir eller hva det måtte være og tar bilde av katten din. Denne nye trenden kaller vi Meowfit.

Hva venter du på? last opp bilde av din katt i tights i dag. 

HER FLYR KANINEN, (VIDEO)

 • 01.10.2013 - 20:57

Noen ganger vet du aldri hva du kan forvente av dyrene dine. At kaninen kan fly vet alle ikke er sant, de har jo ikke vinger?.

Jeg har selv en svart kjedelig kanin som ikke kan en dritt, bortsett fra og ligge i et bur og spise, litt sånn som meg, neida. Men du skjønner denne damen her vettu, hun har funnet en liten baby kanin og hun tenker at det var på tide og slippe den fri. Det som skjer er noe uventet. Den flyr...Bye bye :(

NOEN HAR KATTER SOM KJÆLEDYR, ANDRE HAR 7 TIGRE

 • 27.09.2013 - 14:25

3 barns faren reddet 2 av tigrene fra et sirkus for 8 år siden, den dag i dag bor familien hans med hele 7 tigre i brasil. Tigrene lever i hagen rett utenfor huset og går inn og ut av huset når det passer de. Døtrene Nayara (20), Uyara (23) og Deusanira (24), alle sammen svømmer med tigrene i familien svømmebasseng ute i hagen. Viser du respekt og kjærlighet for dyrene dine så får du det samme tilbake igjen. Når familien skal spise middag får tigrene kjøtt på kjøkkenet, om kveldene får de alle sammen være i stuen foran stuebordet. Barnebarnet Rayara (2) får lov til og ta seg en ridetur på tigrene når det måtte passe hun.

Moren til Rayara, Uyara som jobber som hundetrener i brasil mener at datteren er helt trygg med tigrene. Nei i helvette sier nå bare jeg, mens andre har katter som kjæledyr så har du altså denne familien som har 7 tigre. Helt normalt i brasil.Under ser du videoen..

YES! NÅ FÅR NORGE DYREPOLITI

 • 26.09.2013 - 00:01

Det har lenge vært snakk om at Norge burde hatt dyrepoliti. Etter mye frem og tilbake blir vi nødt til og se det fra dyrenes vinkel, fra en katts øyne, bokstavelig talt. Houston i Usa er bare et av flere steder i Usa hvor de har dyrepoliti, nesten alle stater i Usa har det. Vi ser i nyhetsbilde hele tiden at katter blir mishandlet, hunder blir forlatt og eieren ikke bryr seg om dyrene. Et raskt søk på Google etter dyre politi gir oss 182.000 søkeresultater, og det er flere grupper på både Facebook og andre sosiale medier der folk skriker etter dyre politi. Dyrene er like mye verdt som oss mennesker, de har et hjerte og de har en sjel. Når noen behandler dyrene sine på en fæl måte blir vi nå nødt til og sette en stopper på dette. Ingen dyr fortjener og få munnen sin klistret igjen med superlim, ingen hunder fortjener og bli kappet av sin logrende hale. Dyr skal respekteres med respekt og eieren skal vise omsorg for dyret de eier. At vi nå tar en avgjørelse for at dyre politi skal bli innført i Norge er noe vi burde gjort for lenge siden. Straffen for mishandling av dyr vil variere, etter hvor stor skade dyret har. Er det snakk om slik vi ser i media at katten har fått gjenklistret sitt munn vil nok straffen bli en klekkelig bot på 5.000 kroner, om eieren da blir tatt. Men vil det ikke bli fengsel straff i de værste tilfeller?

Jo, vi blir nødt til å sette foten kraftig ned når dyrene i værstefall blir funnet drept. Om noen har et hjerte til og drepe sin hund eller katt vil nok straffen bli på oppmot 8 måneders fengsel.

Hvordan vil dette fungere?

Dyre politiet vil få sine egne lokaler rundt om i landet. Det vil bli lokaler på 50-200kdvm. Her kan dyre politiet slappe av og vente på telefon fra dyre elskere som gjerne har funnet et skadet dyr. Vi vil ha full tilgang til alt medisinsk utstyr, så her kan vi både operere og gjenopplive på samme sted. Vi vil også ha lokaler som vil bli bygget om til "dyrenes hjem" , her kan folk som vil adoptere dyrene vi får inn, vaksinering og alt vil være gratis. Dyre politi var noe vi skulle innføre allerede i 2008, men det ble endringer som hindret oss i dette. 

Hvem kan bli dyrepoliti?

Du trenger ikke være politi eller ta politiutdannelse så lenge du vet hvordan man behandler et dyr. Lønnen vil være på rundt 15.000 etter skatt, en god lønn med tanke på at du kanskje elsker jobben og dyrene du får jobbe med. 

Dyrevernorganisasjonen NOAH uttaler at det satses altfor sjelden på å følge opp og straffe personer som har utøvet vold mot dyr. I 2012 ble det anmeldt 233 brudd på dyrevelferdsloven i Norge. Det var på tide vi våknet og gjorde noe med dette, dyrene kjenner like mye smerte som oss mennesker når vi blir skadet. 

DU HATER DYRENE DINE OM DU KJØPER DETTE!

 • 23.09.2013 - 00:24

Heisann og god kveld alle sammen. Selvfølgelig mener jeg ikke akkurat at du er en jævel, som overskriften sier. Men har du kanskje tenkt på hvor mye drit de lager til dyrene vår? alt for å tjene penger sant!. Disse produktene jeg skal vise deg, det er perfekt for deg som gjerne ikke bryr seg så mye om hvordan din hund, hest eller katt har det. Dette er unødvendige ting, det er så mye enklere og gjøre som du pleier, istedenfor at du må bruke tid på disse produktene, ta bare en titt under.

PootrapNå slipper du og plukke opp driten etter hunden din, bare fest på pootrap så går den rundt som en tilbakestående sandvikspasient i tvangstrøye. Det tar jo mye lengre tid og feste på dette, istedenfor at du bare tar opp driten der og då. For det første ser det bare helt idiotisk ut, og hadde hunden din kunne snakke hadde han sagt hvor mye han hater deg. For det andre er du ikke normal om du bruker penger på noe slikt, då er det du som bør oppsøke hjelp.

Bare se hva den kan gjøre

Fortvil ikke, denne pootrapen finnes også til hester, så til dere som har hester eller elsker hester, jeg skjønner dere blir glad nå:)

home

Du har sikkert vært ute når det lyner eller tordner, på tur med hunden din?. Alle vet at hunder og de fleste dyr blir redd for lyn og torden, men fortvil ikke. Det er noe som heter thundershirt, den kan du ta på hunden din, slik at den ikke skal bli redd. Du kan nå være lenge ute selvom det lyner og tordner. Hunden din vil ikke høre lydene så høyt, hvordan? pga thundershirt demper lyden. Du kan kjøpe det fra denne nettsiden (HER)

The purrfect mood detector

Nei, jeg hadde ikke skrivefeil i overskriften der, det er nemlig slik at vi alle elsker når katten våres lager den lyden (maler). Men så har vi jo også noe på markedet som får din sure, kjedelig late katt til og bli litt mer "happy". The purrfect mood detector er en liten dings du tar rundt halsen på katten din, så trykker du på knappen slik at den maler. Dette er jo perfekt om katten din er kjedelig og ikke gidder en dritt. Om du får besøk og noen spør deg hva faen du har tatt rundt halsen på katten din, bare lyg og si noe annet, ellers vil de aldri mer besøke deg ditt syke menneske.

Let me die, please......

Pintofeed

Om du skulle være for lat eller opptatt med noe annet, og du ikke gidder og mate hunden din? kjøp deg pintofeed. Pintofeed er en mat-maskin som du via din smart telefon, mater hunden din. Er du ute på joggetur, ferie, butikker, på jobb osv, men finner ut at du har glemt og gi hunden din mat? trykk på appen din som du har innstalert når du kjøper pintofeed, så får hunden mat. Dette er også noe som beviser at du er for lat til og ta vare på dyrene dine, i dette tilfellet hunden din. Stakkars hund sier nå bare jeg, om du er så lat at du må fore dyret ditt via mobilen din, lazy fuck.

 Sjekk ut videoen under, vedder på du kjøper denne...

Det er flere tusen ting der ute til dere som ikke ønsker og lette på ræven, men då burde jo ikke dere kjøpt dere husdyr eller adoptert noen i første omgang. 

Vi blogges:)

ELG PÅ KIRKEGÅRDEN (VIDEO)

 • 17.09.2013 - 00:46

WTF! 2 ELG PÅ KIRKEGÅRDEN

Okay, først og fremt må jeg bare si god kveld til alle sammen. 

For en liten stund siden gikk jeg gjennom gravene, og gjett hva som går der? ELG!! Elg av alle ting, og det er virkelig ikke normalt i Bergen?.

Om du noensinne har sett elg før er det bare sykt, for jeg fikk bakover sveis, og det er sykt, for dere vet at håret mitt står rett opp. Jeg var raskt oppe med kameraet jeg hadde i lommen, jeg var først litt redd, men jeg gikk nærmere. Helt til elgen løp ifra meg. 

Jeg har ikke blogget i går (mandag) ettersom eg har gjort et par ting, hjulpet en kompis med flytting osv, men ellers har jeg i kveld sett robinson, og hadde det ikke vært for paradise folkene hadde jeg ikke giddet og sett på det engang. Helgen min har også vært perfekt, mye greier der også men jævlig awesome. Jævlig hyggelige folk også, så skål for den. Men nå må dere titte på videoen under av elgene, det er helt vanvittig og dyreforbudet sa det er unikt at elg befinner seg i bergen og ikke minst på en kirkegård, men JEG fikk ihvertfall filmet det. Media vil bruke videoen min, det må de bare gjøre, jeg har gitt de bekjed angående prisen det koster for å trykke mine innlegg. Vi blogges, har masse spennende....ohh wee
Ha en fin kveld, har du sett elg i bergen?

Eneste bilde fra lørdagen...
YEY! FÅTT MEG CHIHUAHUA

 • 29.07.2013 - 18:17

I dag har dagen gått i ett, har faktisk fått meg et dyr som går ann og ha i vesken sin. Ser mange bloggere har chihuahua for tiden, og det var alltid noe jeg også ville ha. Den er veldig tam, kan bite om den ikke får det den vil ha, akkurat som alle andre dyr så skal ikke si noe dumt. Jeg er lykkelig og glad, har du noen kjæledyr?

Fikk den gratis gjennom finn.no, vesken derimot kjøpte jeg på vera moda til kr 199, røverkjøp kalles det :) 

Ha en strålende dag videre, nå blir det innspilling av nye låter, selvom jeg droppet en mixtape på fredag. We dont stop!.. 

Kan du se det lille nurket?

Den er veldig sjenert foran kamera, men når jeg tar av kameraet spretter hunden frem.

Begynner og bli vandt til linsen, ikke noe farlig har jeg sagt.

Men så kommer blits lyden og den gjemmer seg litt ned i vesken, igjen..

Jeg sier at kameraet ikke er på, men tror ikke min nye hund tror så mye på meg. Pickaboo!

Fikk et perfekt bilde av min nye hund til slutt. Perfekt..Vi blogges snuppiser:)

DYRENE TILHØRER NATUREN - IKKE SIRKUS!!

 • 05.07.2013 - 00:00

Jeg husker når jeg var mindre, jeg ville alltid gå på sirkus hver gang cirkus arnardo kom til sentrum. Lite visste jeg om at dyrene hadde det jævlig, slik de faktisk har det på sirkus. Elefanter og andre dyr som du ser på sirkus som underholder deg, tilhører ikke inne i et lite telt, trangt og jævlig med masse folk rundt seg som klapper bare en elefant klarer og trakke en fot på en palle.

Disse dyrene har det virkelig ikke bra, uansett hvordan du vrir og vender på det, så store dyr fortjener og leve ute i jungelen / naturen / afrika , og ikke bli fanget og trent opp til et liv på sirkus. Se videoen under, slik har de det!

Hvordan tror du dyrene har det når de er vandt til og leve i naturen, men blir tatt fra alt som heter frihet, for å leve et liv på sirkus? dette er rett og slett dyreplageri, elefanter går faktisk rundt med lenker på føttene så de ikke skal gå til noe angrep når de er rundt publikum, er dette riktig? Nei.

Når du er på sirkus og ser en elefant utfører triks ser det sikkert tøft ut, der og då, men det du ikke tenker på er at det ligger mye smerte bak alt de faktisk viser frem.

Du ser gjerne mye glede og alt virker så koselig, men bak fasaden når showet er over må dyrene tilbringe sitt liv i trange bur, og ja, de føler smerte de også, akkurat som vi mennesker, de har et hjerte som oss. Dyr skal ikke være på sirkus, de tilhører naturen der de faktisk kommer fra, der de ble oppdratt...

Elefantskrik som NOAH har tatt opp på film fra norske sirkus, er analysert og beskrevet av elefantforsker som smerteskrik og nødsignal til flokkmedlemmer. Tvangsadferd som svaiing med overkroppen, som er vanlig hos sirkuselefanter, er av etologer forklart som uttrykk for sterk og vedvarende frustrasjon.

Tenk deg at hver gang sirkus skal pakke sammen og reise videre til neste by,må elefanter inn i trange containere og andre dyr i bur, hadde du hatt det noe kjekt om du måtte bli transpotert rundt slik? dessuten blir de pisket av de som trener dyrene opp til og bli "flink", dyrene er rett og slett slaver. De har ikke noe valg enn og bli holdt i fangenskap, noe som er trist..

Skal man egentlig bruke dyrene som underholdning? samme med alle dyreparker rundt om i verden, det er ikke der dyrene hører hjemme, men dyreparker har det litt større enn dyrene på sirkus, dessuten går de ikke gjennom pisking og smerter som de driver med på sirkus, men fremdeles er det dyremishandlig og plassere dyr på sirkus og i dyreparker. Land som kina,india,finnland,østerrike,peru,bolivia,costa rica og bosnia er blandt land som forbyr elefanter og andre dyr på sirkus, men i norge er det lovlig....

Om du virkelig vil se på ville dyr på et sirkus råder jeg deg at du heller tar og kjøper deg en flybillet til afrika og drar på safari. Den timen du er på sirkus, er en gøy time for deg, men en time smerte helvette for dyrene, kanskje noe og tenke på om du er en som elsker dyr. Ingen dyr fortjener et liv i fangenskap, men et liv ute blandt andre ville dyr, elefanter elsker seg i flokker, ikke i kalde norge inni et telt.

Jeg vet at dyrene ikke TILHØRER sirkuset de eventuelt opptrer på, men at de fleste leies inn for sesongen, kanskje de kommer fra et annet land, men uansett lever de livet sitt på sirkus, noe som er helt feil.I 2009 foreslo mattilsynet å forby sirkus å bruke elefanter i manesjen. Dette skulle være til dyrets beste. Nå har den nye landbruksministeren Trygve Slagsvold Vedum bestemt at dette ikke blir noe av. Han vil ha elefanter på norske sirkus, fuck you!

 

SLOTHS? KAN DE SOVE I STORE PAPP ESKER?

 • 27.04.2013 - 15:53

Mangen vil ha sloths, noen lurer på om de kan sove i store pappesker, det går nok fint, eller?...


HADDE DU BLITT SUR OM DETTE VAR DITT HUS?

 • 26.04.2013 - 17:25

Eierene av huset var ikke hjemme denne dagen og hadde glemt å låse et vindu i andre etasje, det som skjer er at det kommer bavianer og ødelegger huset, kjipt? neste gang du har en edderkopp eller lignende i huset kan du tenke at det er jo mye bedre enn en haug med bavianer, god helg!:)

JEG GRINER NÅ, SLOTHSENE MINE FALT UT AV FLYET FRA COSTA RICA - UTROLIG

 • 25.04.2013 - 20:27

God kveld alle sammen, nå er jeg kommet frem til vorset, og jeg kan vel egentlig bare fortelle en dårlig nyhet, slothsene jeg har ventet på de siste dagene har falt ut fra flyet som var på vei fra costa rica til Bergen. Nettavisene har nå kommet ut med den dårlige "nyheten" og jeg kan vel egentlig bare ta et utdrag:

Bloggeren Rene kleveland har de siste dagene fått mye oppmerksomhet etter at han lå ut et blogginnlegg på bloggen sin om at han ventet 7 dovendyr fra costa rica. Tlf til Rene kleveland var ikke i ro i mer enn 5 minutter, alle ville ha en sloth fortelle han. De fleste ville reise fra trondheim,oslo og andre steder for å hente de på flesland sammen med rene, til og med mattilsynet ringte rene og ville høre om han hadde dyrene. Dyreparker i hele norge og noen i europa tok også kontakt med den bergenske bloggeren. 

Men i natt skjedde det noe forferdelig, dovendyrene ble satt i 3 store bur, 7 dovendyr tilsammen, piloten som skulle frakte dyrene til flesland hadde glemt å lukke luken og et vindkast gjorde slik at burene med dovendyrene ble kastet ut fra 10.000 fots høyde, men dyrene vil nok overleve, ettersom flyet mistet burene over stillehavet. 

Dovendyrene er noen dyktige svømmere og det ble sendt ut rednings helikopter rett etter hendelsen. Rene venter nå en tlf om de blir funnet, om ikke vil de nok vende tilbake til jungelen på egen hånd. Men rene tar det ikke så hardt, i juni skal han nemlig til utlandet og ønsker seg nye dyr.

Vi blogges

FAKTA OM SLOTHS TIL DERE SOM LURER :)

 • 24.04.2013 - 20:17

Heisann alle sammen, jeg fikk et spørsmål om jeg kunne skrive litt fakta om sloths, og hva de spiser osv. Det kan jeg gjøre vettu. Her har dere litt fakta.

En sloths kan man impotere fra costa rica, der det finnes tusenvis av sloths, om du har vært i selve "jungelen" av costa rica, så vil du se sloths i flokker som klatrer rundt i grupper, sloths er veldig, veldig treige dyr, det tar de 5 minutter og bevege seg 5 meter, så det sier seg selv.

Man kan stikke innom et senter i costa rica, det heter sloth sanctuary, besøk nettsiden HER man kan adoptere slike dyr og ta de inn i norge om man vaksinerer de med en vaksine som heter slothinus ( en vaksine alle sloths må ta når de skal på lange reiser).

De er lovlig i norge om du holder de inne og bygger om et av rommene dine i huset eller leiligheten din til en eksotisk hage, du må kjøpe kunstige planter, trær osv, dessuten må du kjøpe riktig mat, du får kjøpt bladet ( blader fra trær som vokser i costa rica ) på nettet, du må også vaksinere de 3 ganger i året hos dyreklinikken.

Slothsene kan ikke være aleine, du må sove med de i sengen, tro meg, om du ikke vil at de skal skrike hele natten, dette var noe jeg fikk oppleve veldig mye når jeg var i costa rica. Om du har to sloths så vil de ikke skrike ettersom de føler seg trygge, men har du en sloth må den ha omsorg og trygghet, derfor må den sove i samme seng som deg, de trenger varme.

En sloth kan bli 58 - 70 cm lang, etter det jeg har av erfaring, og drikker vann og appelsin juice ( uten fruktkjøtt ).Som sagt, de spiser for det meste blader, så om du skal rake løv i hagen om høsten, gi det til slothsene. 

Magesekken er delt i fire, og en full mage er faktisk en tredjedel av vekten til slothen. Det kan ta en måned før maten er ute av kroppen, så du trenger ikke være redd for at den skal på do ofte :)

Slothen har en pels som vokser fra magen mot ryggen noe som gjør at vannet renner lettere av kroppen. En sloth kan ikke føle mye kløe og smerte, og er derfor en perfekt tullebukk for insekter som møll og nattsvermere.

De spiser også frukt som appelsin, epler, aprikos og mango, dette får du på alle daglivare butikker :)

SLOTHENE ER PÅ VEI I NATT :) MAIL BILDER !!

 • 24.04.2013 - 19:21

God kveld alle sammen, nå har jeg en liten oppdatering til dere, slothene mine er på vei i natt fra costa rica :D jeg gleder meg virkelig til de ankommer norge, slik at jeg bare kan klemme disse skjønningne, det er nesten 4 mnd siden jeg så de sist gang, men nå får jeg endelig se de igjen. Jeg skrev om noen ville beholde en sloth i forrige innlegg, og jeg har en ting og si til dere, det er fire slother igjen som trenger et hjem, så om det er noen som er søt og snill og som kan behandle dyr på en elskverdig måte, ta som sagt kontakt med meg på 98 18 36 68. 

Her er et par bilder jeg har fått tilsendt på mail..:)

En av slothene før avreise :)

På vei fra costa rica :DVi blogges, holder dere oppdatert, cant wait

VIL NOEN ADOPTERE EN SLOTH? 7 SLOTHS SØKER HJEM HOS EN DYREELSKER

 • 24.04.2013 - 00:00

Heisann og god kveld alle sammen. Dette er noe dere kanskje ikke vet, men i januar var jeg i costa rica sammen med en kamerat av meg og vi fikk komme på besøk hos noen som bodde på en gård, langt oppe i fjellet. Der ble vi møtt med kaker og masse god mat, de hadde også noen bær de kalte for bonbon, det er søte bær med en smak av aprikos og nektarin, veldig gode.

Men ihvertfall, jeg skrev under noen papirer fordi jeg og min kamerat sa ja til og passe på noen sloths, om du ikke vet hva en sloth er, så er det noen veldig skjønne, treige dyr. papirene jeg skrev under var en kontrakt som går ut på at jeg skal overta disse slothene når de trenger et hjem, jeg har kontaktet akvariet i bergen, men de kan ikke ta imot disse, da de mangler plass.

The vice på youtube, har lagt ut en video fra costa rica, samme senter jeg adopterte dem fra :)

Om du kjenner noen som jobber i en dyrepark, gi dem beskjed om dette innlegget, jeg må bli kvitt disse søte slothene mine:/

Nå på fredag ankommer disse slothene flesland flyplass, og jeg kan ikke ha disse hjemme hos meg, det er ikke plass hos meg heller, så jeg lurer på om noen av dere lesere kunne tenkt dere å adoptere en eller to? de er veldig rolig og plager ingen. De elsker bananer og salater, har små tenner, så de biter ikke. Det er viktig jeg blir kvitt disse så fort som mulig, så skriv en kommentar om du kunne tenkt deg en.

 Om du ikke kan beholde en slik, del gjerne dette på din facebook vegg, slik at jeg får den hjelpen jeg trenger, :) og at disse herlige skapningene får et hjem

ja, de er lovlig i norge pga de er så treig, så de er til ingen bry for noen, og de skaper heller ikke problemer som apekatter ville gjort, ja, sloths kan klarte i trær:)

Som du kan se har jeg 7 stykker jeg desverre må gi bort, blir litt trist, men sånn er livet :(

Til dere som sier det bare er 6 stykker jeg har, se på bildet (oppe til høyre) kan du se hendene til den syvende slothen, den ville ikke være med på bildet. Selv om de er treig kom han seg unna, lille sniken vettu :) Og til dere som lurer på hvorfor jeg har de i en rød bøtte, så hadde jeg nettopp badet de og stelt de inne på senteret (video over)Flere nærbilder av slothene, de har ingen navn endå så det er opp til dere hva dere vil kalle dem :)

hvem vil ikke ha en slik? vær så snill og adopter en, for min skyld, jeg som drikker og lever livet har ikke tid til noen sloth nå :/

Det var det siste bildet jeg fikk tatt av de før vi reise hjem igjen, jeg har som sagt fått papirer i posten og beskjed om at de blir levert til helgen, så på fredagen må jeg på flesland flyplass og hente dem, så om noen vil være grei og beholde en, gi meg en lyd. Dere kan nå meg på 98 18 36 68. Dere må ha et godt hjerte og elske dyr, de er i dag 4 mnd gamle og veldig kjærlig av seg. 

renekleveland

Norges beste blogger. Solbrun og perfekt kropp. Blogger ikke akkurat om knekkebrød og klær jeg har fått i posten som alle de andre hundre tusen bloggerne gjør. 80.000.000 visninger på nett. Love blogging! Følg meg for spenning i hverdag. Legg meg til som venn på Facebook, du vil ikke angre. Ellers, tusen takk for at du er innom bloggen. Bergens stolthet.

Kontakt/Sponsing

Renekleveland.blogg.no@hotmail.com

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no