hits
Facebook Youtube Snapchat Twitch Snapchat Samtaler Facebook Samtaler Videoblogger Derfor hater gutter meg Hvithai i Bergen Playaz Club 2017

ASK.FM - STEDET HVOR ANONYME MOBBERE ØDELEGGER LIV!

  • 17.12.2013 - 01:08Spørsmålappen «Ask.fm» har det siste halvåret blitt svært populær blant ungdom verden over. Det som skiller denne appen fra andre sosiale nettsamfunn som for eksempel twitter, instagram og facebook, er at den lar brukerne opprette egne spørsmålssider hvor andre kan stille dem spørsmål helt anonymt. Dette har også gjort det enklere for ungdom å bedrive grov sjikane og mobbing av brukerne, ettersom de har muligheten til å skjule sin identitet fullstendig og derfor ikke vil trenge å måtte stå til ansvar for noe av det de skriver.


Mobbingen på denne appen har gått så langt at opptil flere unge jenter har begått selvmord. Enkelte av dem i sjokkerende ung alder, slik som tolv år gamle Rebecca fra Florida. Også fjorten år gamle Hannah fra Storbritannia valgte til slutt å gjøre ende på livet etter å ha blitt utsatt for den grove hetsen på Ask.fm. Ytterligere fire andre britiske ungdommer i samme aldersgruppe har valgt å ta livet av seg etter å ha hatt profiler på den populære appen.

ask.fm, bullying

*Familien bærer fjorten år gamle Hannah i begravelsen*

Men tross de grusomme avsløringene, har ikke dette hindret appen i å bli populær også her blant den skandinaviske ungdommen. Rektor ved Olsvik skole, Rune Golf, har derfor sett seg nødt til å gå ut og advare foreldre mot «ask.fm».

Det er trist at det har blitt slik i dagens samfunn at ingenting lenger kan være uskyldig moro. At ungdom ikke lenger kan opprette profiler på nettet for å holde kontakt med venner og slekt uten å bli utsatt for grov sjikane og hets fra det som ofte er fullstendig fremmede mennesker. For det er ikke bare via «Ask.fm» mobbingen pågår. Det er også i kommentarfeltet på blogger og generelt sett alle andre steder hvor mennesker har muligheten til å legge igjen anonym feedback.

"Slikt må man regne med", er det mange som sier.
Og dèt provoserer meg. Mennesker som mener man må "regne med" det, og at man selv legger opp til det ved å opprette profil på et offentlig nettsted. Har verden virkelig gått så fullstendig av hengslene at mobbing er på vei til å bli en akseptabel fritidsaktivitet? At vi kan sitte der og unnskylde mobbingen med at "dette er noe du legger opp til selv, fordi du har en profil på nettet"?.

Hva er det egentlig med dagens ungdom som gjør at de føler dette behovet for å hetse andre mennesker?
Er det et resultat av dårlig selvtillit og at de føler de må trykke andre ned for å kunne heve seg selv? Er det et desperat ønske om å bli sett, hørt og lagt merke til? Er det behovet for å føle at de betyr noe - har makt over - et annet menneske? Eller er forklaringen simpelthen så enkel som at de har lært av sine egne foreldre at dette er en grei måte å oppføre seg på? Kanskje har mobberen rett og slett såpass god selvtillit at han eller hun oppriktig mener h*n har rett til å gjøre narr av de som er mindre heldige?

Og hva vil det egentlig si å være en mobber?
I psykologiens verden kategoriseres mangel på empati, samt manglende evne til å skille rett og galt, som psykopatiske trekk. En person som går så grovt ut mot noen at vedkommende tar livet av seg, mangler åpenbart evnen til å føle empati samt skille rett og galt. Er det dermed sagt at alle mobbere har psykopatiske trekk? Kan alle mobbere kategoriseres som psykopater?

For å få svar på dette, må vi stille oss det avgjørende spørsmålet: Hvorfor skriver de anonymt?
Er det fordi de vet de begår en gal handling de ikke vil vedkjenne seg, eller er det simpelthen for å slippe 'alt dramaet' en slik konfrontasjon ofte medfører? Dersom det er slik at mobberen er klar over at det han / hun gjør er galt, er han/hun åpenbart ikke en psykopat. Derimot kan vi da begynne å spørre oss om hvorvidt denne personen er direkte ond, eller om det er andre faktorer som gjør at personen velger å behandle andre mennesker på denne måten. Som tidligere nevnt kan slike faktorer være et behov for oppmerksomhet, et behov for maktfølelse etc.

Det viktigste spørsmålet i denne saken har enda ikke blitt stilt. Det spørsmålet som lyder: "hvordan får vi en slutt på det, en gang for alle?".
Finnes det i det hele tatt en fasit på hvordan man stopper mobbing, og lar det seg gjøre - eller er den eneste måten å unngå mobbing på nettet, å la være å opprette en profil der? Slik jeg ser det, finnes det absolutt en løsning på problemet - forutsatt at hele verden er interessert i å gjøre en innsats.

Har dere noen gang lurt på hvorfor vi aldri leser mobbesaker fra de asiatiske landene? Vel, svaret på dette er så enkelt som at barn i de asiatiske landene lærer medfølelse, respekt og medmenneskelighet i førskolen. De lærer å være snille med hverandre og oppføre seg slik de selv ønsker at andre mennesker skal oppføre seg mot dem. Dersom dette ble obligatorisk pensum i resten av verden også, tror jeg vi ville unngått mye av den mobbingen, den dårlige selvtilliten og selvmordene vi opplever i vår del av verden den dag i dag.

- skrevet av Barbie W,
www.barbie.blogg.no

FUCK MOBBING !! STIAN INTERVJUER MOBBEOFFERET CASEY HAYNES

  • 30.01.2013 - 13:32

Er du imot mobbing? det er vel de fleste med mindre du er enmobber. En jeg kjenner har intervjuet en gutt som ble mobbet på skolen sin og han som ble mobbet tok til slutt igjen. Han heter Casey Heynes, du har sikkert sett han på videoklipp på youtube? ihvertfall så har han stian som jeg kjenner intervjuet han via skype, og intervjuet varer i cirka 50 minutter. Mobbing er så ut og feigt at jeg spyr av de som mobber andre, at de kan føle seg bedre enn noen andre mennesker når de mobber er bare ekkelt og motbydelig, hva får de som mobber ut av å mobbe andre? ikke en dritt, de tror de er noe, leker tøff ovenfor andre de kjenner. Men som sagt, karma tar igjen og en dag får du som MOBBER noe kraftig tilbake, vent å se. Det som skjedde med mobbeofferet casey er at han fikk møte justin bieber i et intervju og mye mer, du som mobber då? du måtte se det på tv mens han fikk oppleve det i virkeligheten. 

Her er fra stians blogg : 

De fleste har blitt utsatt eller vært vitne til mobbing, enten det gjennom arbeidsplassen, skole, trening, vennegjengen eller hjemme. Alle er utsatt, noen mer enn andre, og det kan få fatale konsekvenser for hverdagen til de som ender opp med å bli mobbet. Visst vi tar utgangspunktet i hva nylige statistikker viser, er det trygt å understreke at mobbing er blitt mye værre nå i forhold til før. Årsaken til hvorfor disse statistikkene viser oss hva vi ikke vil se er ikke vanskelig å tenke seg fram til. Sosiale medier. Med sosiale medier kan vi utrykke meningene våres framfor et mye større publikum enn i skolegården, og vi har muligheten til å være anonym. Facebook er en av de sosiale mediene hvor flest mennesker utrykker seg, og i tillegg til det har du også mulighet til å like og kommentere andre sin aktivitet. Desverre inneholder ikke Facebook bare positive sider, men også negative, og det er blant annet gjennom denne nettsiden at folk har opplevd ekstrem nettmobbing. Vi kjenner alle til en av de uheldige og altfor mange ofrene, Amanda Todd. Amanda begikk selvmord på grunnlag av ekstrem mobbing, både på internett og skoleplassen. Hvorfor ingen grep inn og stoppet denne mobbeperioden er det ingen som kan svare på, og overraskende nok har ikke statistikken på mobbing rørt seg annet enn oppover.

Her er videoen som gikk verden over når casey ble mobbet

Her får casey møte justin bieber

Her er stian sitt intervju med casey, respekt til deg stian. Godt jobbet med intervjuet - Fuck mobbing

renekleveland

Norges beste blogger. Solbrun og perfekt kropp. Blogger ikke akkurat om knekkebrød og klær jeg har fått i posten som alle de andre hundre tusen bloggerne gjør. 80.000.000 visninger på nett. Love blogging! Følg meg for spenning i hverdag. Legg meg til som venn på Facebook, du vil ikke angre. Ellers, tusen takk for at du er innom bloggen. Bergens stolthet.

Kontakt/Sponsing

Renekleveland.blogg.no@hotmail.com

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no